top of page

Microblading

Microblading on pigmentointitekniikka, jolla asiakkaalle saadaan luonnolliset, pitkään kestävät ja juuri omiin kasvoihin sopivat kulmat. Microblading-toimenpiteessä jokainen karva piirretään yksitellen. Kulmien teko koostuu neljästä osa-alueesta: muotoilusta, itse toimenpiteestä, jälkihoidosta sekä vahvistuksesta. Toimenpiteessä käytetään steriilejä erikoisteriä, jotka läpäisevät ihon pintakerroksen. Ihoon vedetään terällä pieniä viiltoja, jotta väripigmentti pääsee ihon sisään. Toimenpide on useimmiten lähes kivuton ja pigmentoinnin aikana käytetään puudutetta. Aikaa uusien kulmien tekemiseen varataan kaksi tuntia, josta iso osa käytetään kulmakynällä muotoiluun. 

Kulmien paraneminen kestää 7-10 päivää. Toimenpidepäivänä iho voi punoittaa. Kulmia tulee rasvata toimenpiteen jälkeen noin viikon ajan. Paranemisvaiheen aikana kulmiin muodostuu rupea, jota ei saa raapia pois. Kulmia ei myöskään tule kosketella tai meikata paranemisvaiheessa. 

 

Noin kuukauden kuluttua toimenpiteestä tehdään vahvistus, jonka jälkeen kulmat ovat valmiit. Microbladingin pysyvyys on ihotyypistä riippuen noin vuoden ja käymällä ylläpitovahvistuksessa vuosittain pysyvät kulmat aina kauniina.

 

Muistettavaa ennen hoitoa

  • Vältä tuotteita, joissa on tretinoiinia (Retin A)

  • Jos käytät tuotteita, jotka sisältävät Retin A:ta, suositellaan käyttö lopettamaan kuukautta ennen microblading-toimenpiteeseen tuloa. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita, jotka sisältävät A-vitamiinia.

  • Vältä AHA -tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä.

  • Vältä anti-age -tuotteiden käyttöä kulmien alueella noin kaksi viikkoa ennen toimenpidettä.​

  • Älä luovuta verta toimenpidepäivänä.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä. 

Ole avoin terveydentilastasi.

Muistettavaa hoidon jälkeen

Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen:

1) ihon pintakerroksen parantuminen

2) kuolleen ihon kuoriutuminen

3) pigmentin väheneminen.
1-3 viikon kuluttua toimenpiteestä koet nämä kaikki vaiheet.

Käsittele kulmia hellästi

Kulmiin ei saa koskea likaisilla käsillä! Kulmia ympäröivä iho voi tulla hieman herkäksi ensimmäisen vuorokauden aikana microblading-toimenpiteen jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se haalealla vedellä hellästi.

Toimenpiteen jälkeen ihoon muodostuu rupea ja siitä voi irtoilla pieniä kuivia palasia.Tässä paranemisvaiheessa kulmat kutiavat, mutta niitä ei saa missään nimessä raapia.

Käytä kulmiin Bepanthen-voidetta 
Punainen Bepanthen on paras hoito kulmiin, sillä se on kevyt ja hengittävä voide, joka parantaa haavat nopeasti. Rasvaa kannattaa levittää aamuisin kevyt kerros ja illalla ennen nukkumaanmenoa toinen kevyt kerros.

Suojaa kulmiasi ensimmäiset kolme vuorokautta hoidon jälkeen
Vältä saunomista, kovaa hikoilua ja uimahalleissa uimista. Esimerkiksi kloori ja muut kemikaalit, joita vesi sisältää saattavat heikentää värin pysyvyyttä kulmissa.

Vältä solariumissa käyntiä
Solariumia ei suositella käytettävän vähintään viikkoon microblading-toimenpiteestä. Tämä suositus koskee myös aurinkoa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerroksen alle hoidon aikana. Jos juuri valmistuneet kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtua tavallista nopeammin ja kulmat vaativat uuden vahvistuksen.

Älä käytä kulmameikkiä tai anti-age -voiteita

Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan kulmissa ei tulisi käyttää minkäänlaista meikkiä. Älä myöskään käytä anti-age -voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. 

 

Tulos ei ole lopullinen
Värin pigmentti haalistuu toimenpiteen jälkeen, tämä on täysin normaalia. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida vasta vahvistuksen jälkeen.

 

Toimenpiteen jälkeen kulmat ovat asiakkaan vastuulla

Asiakas sitoutuu noudattamaan valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Asiakas allekirjoittaa vastuuvapautuslomakkeen ennen hoitoa ja vahvistaa täyttäneensä 18 vuotta.

 

Ohjeita noudattamalla kulmat parantuvat nopeasti ja jälki pysyy hyvänä! 
 

bottom of page